Centrum mládeže odštartovalo činnosť výstavou fotografií študentov

14.12.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 14. decembra (TASR) - Mestský dom kultúry (MsDK) vo Vranove nad Topľou ponúkne v nasledujúcom období miestnym stredoškolákom ďalšiu alternatívu pre ich voľnočasové aktivity. Počas otvorenia výstavy študentských fotografií tu dnes uviedli oficiálne do prevádzky zrekonštruované klubové priestory Centra mládeže.
MsDK, kde chodí miestna mládež na koncerty, do kina či knižnice, plánuje v budúcnosti prepožičiavať nové klubové priestory študentom stredných škôl pre organizáciu rôznych kultúrnych podujatí, výstav alebo ako miesto, kde sa budú môcť každodenne stretávať.
\"Myšlienka Centra mládeže sa na pôde mesta rodila niekoľko rokov. Toto je priestor, ktorý bude okrem rôznych akcií slúžiť mladým ľuďom povedzme ako mestská obývačka, kde budú môcť pohodlne tráviť voľný čas sedem dní v týždni,\" priblížil dnes po otvorení zmodernizovaných klubových priestorov riaditeľ MsDK Alfonz Kobielsky.
Ako dodal, na ich vizualizácii sa prostredníctvom nástenných malieb podieľali žiaci vranovskej Strednej odbornej školy A. Dubčeka, ktorí tu od dnešného dňa prezentujú výsledky svojej práce aj cez výstavu fotografií.
Centrum mládeže pozostáva z troch miestností s možnosťou wifi pripojenia na internet. \"Prvú by som nazval ako takú oddychovú sálu, ďalšia, ktorá je vybavená pódiom, ponúka možnosti pre malé klubové podujatia, čiže koncerty, divadlá alebo diskotéky,\" doplnil Kobielsky s tým, že ďalší priestor chcú v nasledujúcom období vybaviť bowlingom.
Činnosť Centra mládeže bude podľa slov riaditeľa MsDK manažovať Študentská rada zložená zo zástupcov všetkých stredných škôl na území mesta, ktorá bude mať zároveň zodpovednosť za organizáciu podujatí, ako aj za zverené klubové priestory.
Kobielsky ďalej uviedol, že Centrum mládeže, ktoré na území mesta dlhé roky absentovalo, sa podarilo vybudovať vďaka prostriedkom získaným prostredníctvom cezhraničného projektu v spolupráci s poľským partnerom. Okrem podzemných klubových priestorov prešiel v uplynulom období kompletnou rekonštrukciou financovanou z fondov Európskej únie aj samotný dom kultúry. Zriadenie Centra mládeže podporilo finančnými darmi aj viacero sponzorov.
 

Vyberte región